Telefon: +36 96/535-000 | +36 30/990-9532
Cím: 9321 Farád, Győri utca 18. Térkép:
Látnivalók

Látnivalók

Farád látnivalói

Az evangélikus templom 1785-ben épült. Tornyát 1806-ban emelték. Berendezése egyszerű. Olaj oltárképe (Krisztus a keresztfán) Schiller József alkotása.
A római katolikus templom ugyancsak 1785-ben épült. Különösen szépek a padok oldallapjain a virágos faragások. A mennyezet freskóit 1971-ben Samodai József festette. Evangélikus temető, családi kriptákkal.
Katolikus temető (a Sarlay-család kápolnájának ravatalozója 1855-ben épült).

  • hősi emlékmű (mészkő)
  • Szent Flórián-szobor (mészkő)

A volt Ostffy-kastély ma iskola. A klasszicista stílusú épület homlokzatán a timpanon közepét a család címere díszíti.
A Sarlay-kastély klasszicista stílusú, homlokzatán Felsőbüki Nagy Sándor címerével.
A falu határában horgásztó van, és itt áll a Hanyi Csárda.

Barangoljunk a Rábaközben és a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kerékpárral, gyalogosan, vagy akár lovaskocsival

A Rábaköz központja, Csorna, rendezett utcái és terei, a múzeum, a műemlék-jellegű premontrei prépostság templom együttese, a főtér középületei és parkjai egy polgári kisváros büszke múltjáról tanúskodnak. A város országos jelentőségű múzeuma térséget átfogóan bemutató állandó kiállítása mellett több településen is működnek helytörténeti múzeumok, gyűjtemények.
A kistérség műemlék – jellegű kastélyai, szép templomai megtekintésre érdemesek, azok az idegenforgalmi kínálat szerves részét is képezik. Kastélyépület található Rábasebesen, Szanyon, Soboron, Egyeden valamint Szilsárkányon, impozáns neoromán templom tekinthető meg Rábacsanakon, klasszicista Bogyoszlón, barokk Vágon és Dörön. A több helyen meglévő népi építészeti emlékek mellett érdemes még felkeresni a Rábaszentmiklóson található XII. századi templommaradványt is.

A népi mesterségek közül különösen említésre érdemes a fafaragás (Bogyoszló, Vág), a dísztárgyak készítéséhez alapul szolgáló szalmafonás (Kóny), a fazekasság (Dör), a gyékény- és vesszőfonás (Bősárkány). A kistérség művészeti életében különösen jelentősek a hagyományőrző néptánc együttesek. Több együttes nem pusztán helyi, de országos, sőt nemzetközi események állandó fellépője is. A méltán világhírű szanyi Bokréta vegyes néptánc együttes mellett a kistérség magas szintű táncművészetét mutatja a szili néptánc együttes, valamint a csornai Pántlika néptánc együttes hazai és nemzetközi sikerei.

Fertő-Hanság Nemzeti Park része a Hanság, amelyet a környék népnyelve “Hany”-nak nevez. Az ősi háborítatlanságban gazdag lápi és mocsári növényvilág alakult ki. A Hanság mocsárrengetege, annyira hatalmas, hogy az itt élőket és az átutazókat évszázadokon keresztül megállította és félelmet keltett bennünk, mert meghódíthatatlan volt. Napjainkra csak néhány kisebb tó maradt meg a vadregényes lápból, amelyek őrzik az egykori vadvízország rejtelmes hangulatát. Érdemes felfedezni a Hanság világát.

 

Foglalja le szállását

Küldje el előzetes szobafoglalását, tájékozódjon akcióinkról, friss híreinkről.
foglalas

Hírek & Akciók

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünre