Telefon: +36 96/535-000 | +36 30/990-9532
Cím: 9321 Farád, Győri utca 18. Térkép:
Borkultúra

Borkultúra

Borkultúra

Mindannyiunk számára izgalmas és rejtélyes kalandot jelenthet hazánk történelmi gyökereinek felfedezése, a magyar történelmi borvidékek megismerése és borkiválóságaink megízlelése. A kereszténység előtti ősvallásunk olyan transzcendens világképet fejezett ki, melynek alapvetése az isteni harmónia megteremtése az ősök szelleme, az emberek, az állatok, a növények, az égi, a földi és a föld alatti világok között. Ennek az örökös harmóniakeresésnek a szimbóluma az eget és a földet összekötő világfa, másrészt pedig a különleges képességekkel megáldott, nagy tudású gyógyító, a táltos. A táltos közvetítő volt az égi és a földi erők között, áldozatokat mutatott be az isteneknek népe jól létéért és békéjéért. A szertartás részeként a táltosok áldozati ételeket főztek, amelyet felajánlottak az égi erőknek. Ezáltal azt az ételt, amely ilyen különleges varázserővel bírt, áldos-nak nevezték el. Ez az áldozati étel az ősi öt elem harmóniájából született.
Ez a transzcendens szimbólum nagyon szépen párhuzamba állítható azzal a folyamattal, ahogy az érett szőlőszemből új esszencia, a BOR alakul és születik.

A gondos szőlőgazda vigyázza, érleli, kóstolja a mustot, amíg a legkiválóbb borbüszkeségévé nem érik

Az örömteli élet fontos pillanatait élvezhetjük általa egy pohár minőségi, zamatos borkülönlegesség, az ízekkel harmonizáló finom, házias étel, borkorcsolya vagy egy finom kocka csokoládé és jó barátok szívélyes társasága mellett.Ebben A borok világában való eligazodásban szeretnénk kedves Vendégeinknek segíteni dr. Németh Ferenc okleveles borbíráló segítségével, aki a zalai „Da bibere” borlovagrend tagja aki már több mint 10 esztendeje foglalkozik borászattal és a magyar borvidékek hagyományainak, kultúrájának megismerésével, felkutatásával

Borkóstoló, borpince


Különleges szolgáltatásunk a borpince, ahol az ország nevesebb borvidékeiről és kiváló magyar borászoktól kóstolhatnak az idelátogatók. A jó borok ízlelgetése során Magyarország főbb borfajtáiról, híresebb bortermelőiről nyerhet átfogó képet az érdeklődő.
A panzióban borkultúra-tanfolyamok indulnak, melynek keretében a résztvevők bepillanthatnak a borok minősítésének titkaiba, a kultúrált borfogyasztás bemutatása a legszínvonalasabb magyar borok megismertetésén keresztül történik. Borvacsorák tervezésekor a borvidék jellemző boraival harmonizáló ételek bemutatására is sor kerül. Csoportok részére 10 fő felett ajándék borkóstolókat szervezünk.


 

Foglalja le szállását

Küldje el előzetes szobafoglalását, tájékozódjon akcióinkról, friss híreinkről.
foglalas

Hírlevél feliratkozás

Iratkozzon fel hírlevelünre